«

»

dec 15 2010

MacQuarium

“Jij doet toch iets met Apple’s? Hier deze staat al een tijdje op zolder. Hij doet het nog wel hoor.”
En zo wordt je opgezadeld met de ‘rotzooi’ van iemand anders. Ties wilde graag een aquarium en hij vindt dat oude Macje zo leuk, dus… Even Googelen op ‘Macquarium’ en de tips en inspiratie vliegen om je oren. Ik heb Dr. Webster’s Guide to the MacQuarium gebruikt als leidraad.

Eerst alle torxjes losdraaien. 2x bij de aansluitingen aan de achterkant, 2x onder het handvat (moet je wel je bitje verlengen), en bij de mijne (een Plus) eentje in het batterijvak.
Daarna de Mac met het beeldscherm naar beneden op tafel neerleggen (op iets zachts). Met een beetje beleid kun je de achterkant er nu afhalen.

Leuke verrassing. Aan de binnenkant van de behuizing staan de handtekeningen van de ontwerpers.

Pas op voor de beeldbuis. Hier kan een hoog voltage op staan, en de achterkant is ook vrij kwetsbaar. Ben je niet zeker van je zaak, check dit even met iemand die er wel verstand van heeft. Mijn ‘donor’ was al een jaar of wat niet aan geweest dus niet meer gevaarlijk.

Aan de bovenzijde het handvat er uit slijpen. Ik heb dit met een dremel gedaan en dat ging perfect. Schuur de randen goed glad want hier moet je later met je hand doorheen kunnen.

Aan de binnenkant zitten nog wat uitsteeksel die je meteen weg kunt slijpen. Er moet dalijk een glazen bak in passen dus dat moet allemaal weg.

Na wat mislukte pogingen om glas te snijden (te oud en te dik glas) kwam mede-Ajeto-er Jos met een paar mooie stukjes aan. Hij heeft ze mooi op maat gemaakt gesneden.
Tip: doop je glassnijder voor het snijden even in de terpentine, dat smeert het wieltje en dan gaat het snijden een stuk makkelijker.

Zelf nog even met een wet-steentje en wat schuurpapier de plaatjes zo glad mogelijk afgewerkt. Binnenkort maar even op mijn gemakkie de boel in elkaar kitten. Je moet hier geen normale silliconenkit voor gebruiken, maar speciale aquarium-kit. Hier zitten geen schadelijke stoffen in voor de vissen.

Wordt vervolgt…

Over de auteur

Buurman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *