«

»

dec 14 2011

Stoppen!

Op zolder bij de moeder van een van de buurmannen stond nog een oud verkeerslicht. Dit was een afscheidskadootje voor zijn vader toen die met pensioen ging, maar stond inmiddels al jaren op zolder nutteloos te zijn…Tot dat de mini-buurman, de zoon van, kun je het nog volgen, hem in de gaten kreeg. Leuk voor met de skelter. Jaja. De boel maar eens opengemaakt op te kijken hoe de bekabeling was aangesloten. Het bleken 3 12 volt halogeen lampen te zijn die elk een eigen trafo hadden. Oeps, netspanning. Beetje link voor mini-buurman en z’n skelterende vriendjes. Dus dat wordt ombouwen naar 12 volt.

Maar hoe gaan we het nou schakelen? In de inmiddels beruchte schakelaartjesdoos zit vast wel wat leuks… Een collega van buurman z’n werk kwam met een hele technische oplossing met chips (en cola?).

Uiteindelijk leek het wel een leuk idee om het gewoon met de hand te bedienen. Groene knop is groen, Roe knop is Roos. Maar dan is er meteen een probleem, want wat doe je met Geel. Idee is, zodara je op Rood drukt dat je een secionde Geel krijgt en dan pas Rood. Weer een hele technische oplossing met weer chips gekregen, maar ik zat te denken aan iets wat meer mechanisch is. Mede Ajeto-er Peter had nog ergens een tijdrealais liggen en dat gaan we binnenkort eens proberen.

Wordt vervolgt…

 


Over de auteur

Buurman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *